آدامس خوراکی خوشایند بسیاری از مردمان در سراسر جهان است. قدمت مصرف این خوراکی خوشمزه به حدود قرن ۱۸ میلادی باز می گردد هرچند که در گذشته های دور هم از اشکالی مشابه آدامس استفاده می شده اما صنعت تهیه آدامس به عنوان یک صنعت جدید غذایی بعد از جنگ جهانی دوم ایجاد شد.
در گذشته از ترکیباتی مانند صمغ به عنوان یک ماده گیاهی سلامتی بخش در مشرق زمین استفاده می شد و عنوان می شود که این ترکیب برای رفع مشکلات سوهاضمه بسیار موثر است.
به تدریج این ترکیب به مغرب زمین راه یافت و با تغییراتی در ساختار آن مانند اضافه کردن شکر و طعم دهنده ترکیب آشنای آدامس به وجود آمد.
تحقیقات اپیدمیولوژی نشان داده اند که تمایل نوجوانان به مصرف آدامس نسبت به سایر گروه های سنی بیشتر است.
آدامس به دلایل متعددی مصرف می شود که در این میان عوامل روانی نقش بسیار موثری دارند. بسیاری از افراد آدامس را به خاطر کاهش استرس مصرف می کنند. دلیل این امر هم آن است که با جویدن آدامس ترشحات بزاقی و به دنبال آن ترشحات هورمونی و از آن جمله هورمون های استرس زا را تحت کنترل در می آیند و به این ترتیب حس استرس تا حدی کاهش می یابد.
گروه دیگری از مصرف کنندگان آدامس به علت طعم شیرین آدامس از آن استفاده می کنند و عادت دارند پس از صرف یک وعده غذایی حجیم از آدامس استفاده کنند. از نظر فیزیولوژیکی با استفاده از آدامس در این زمان ، ترشحات بزاقی و گوارشی افزایش می یابند که علت آن در حقیقت جویدن مداوم آدامس است که با جویدن مرتب آدامس شیره های گوارشی بیشتری در جهت تسریع هضم غذا ترشح می شوند و هضم غذا را آسان تر می کنند و به خاطر شیرینی آدامس فرد تمایل بیشتری به مصرف آن بعد از غذا نشان می دهد. گروهی دیگر از افراد آدامس را به خاطر طعم و برطرف کنندگی بوی دهان استفاده می کنند.
بطور کلی مصرف آدامس منافعی را در پی دارد که از آن جمله می توان به کمک در هضم مواد غذایی، کنترل حرکات دستگاه گوارش، ترشح بیشتر بزاق و ترشحات گوارشی و هورمونی و … اشاره کرد. در مقابل این منافع آدامس ، مضراتی هم وجود دارد که از آن جمله خرابی دندان ها است. آدامس از دو راه می تواند منجر به خرابی دندان ها شود که یکی از این راه ها حضور قند یا شکر زیاد در آن است که این قند و شکر در اثر جویدن بر روی سطح دندان ها باقی می ماند و در طول زمان در اثر عدم مراقبت و توجه به بهداشت دهان و دندان ها امکان دارد که با حضور پلاک بر روی دندان ها منجر به پوسیدگی دندان ها شود. به همین دلیل امروزه به تهیه آدامس های بدون قند توجه بیشتری می شود تا از این طریق مانع این مشکل شوند. ولیکن راه دوم خرابی دندان ها توسط آدامس یا صمغ ، ایجاد حس سایش بین دندان ها است که این مساله در افرادی که عادت به مصرف منظم آدامس دارند بروز می کند.
مشکل دیگری که در اثر مصرف آدامس به وجود می آید حس روانی وابستگی به آن است که باید در این مورد توجه شود که بی دلیل نباید به مصرف آدامس عادت نمود. از طرف دیگر افرادی که زیاد آدامس های شیرین استفاده می کنند و طول مدت بالایی به جویدن آدامس می پردازند بیشتر دچار مشکلات گوارشی از جمله اسهال می شوند.
بنابراین باید در مصرف این ماده توجه شود که با هدف سرگرمی نباید به مصرف آن عادت نمود چون از لحاظ علمی یک ماده مغذی و لازم برای بدن نیست و تنها یک ترکیبی است که با اهداف خاص در گستره صنعت غذایی بوجود آمده که با توجه به داشتن مزایا ، مضراتی هم دارد.