ایران جدید

تازه های علمی، پزشکی،تغذیه، زیبایی و سلامت

عکاسی بهتر با تلفن همراه‌

این روزها کاربران ترجیح می‌دهند به جای خرید دوربین‌های دیجیتال ارزان‌قیمت و سطح پایین، یک تلفن همراه سطح بالا بخرند تا هم از دوربین و هم از دیگر قابلیت‌های آن به طور همزمان استفاده کنند. متأسفانه بسیاری از عکس‌هایی که توسط دوربین‌های تلفن‌های همراه گرفته می‌شود، دارای کیفیت پایینی هستند. بخشی از این مسئله به کیفیت پایین حسگر‌های این دوربین‌ها باز می‌گردد، اما بخشی از آن نیز به آگاهی خود کاربران مربوط می‌شود که هنوز تصور می‌کنند در حال عکاسی با یک دوربین نگاتیو قدیمی هستند. در اینجا یک سری نکات مهم برای عکاسی با تلفن‌های همراه را بررسی می‌کنیم.

1- نورپردازی مناسب سوژه:

هر چه نور تابیده شده روی سوژه بهتر باشد، عکس شفاف‌تری از آن سوژه ثبت می‌گردد. در صورتی که ممکن است در زیر نور خورشید عکس بگیرید یا اگر در خانه هستید، تمام چراغ‌ها را روشن کنید. پس به خاطر داشته باشید که عکاسی در محیط‌های با نور متفاوت، منجر به عکس‌هایی با کیفیت‌های متفاوت می‌شود.

 

برای از بین بردن تن‌مایه‌های رنگی باید تنظیمات تراز سفیدی (WHITE BALANCE) دوربین را تغییر دهید (این موضوع در ادامه توضیح داده شده است). برخی از دوربین‌های تلفن‌های همراه جدید دارای یک فلاش سرخود هستند. استفاده از این فلاش، حتی در زمانی که احساس می‌کنید نور محیط کافی است، باز هم موجب بهبود کیفیت عکس می‌شود. در صورتی که دوربینتان فلاش ندارد، هرگز در حالی که رو به نور هستید و سوژه در سایه قرار دارد، عکاسی نکنید.mobile photos

 

2- نزدیک‌تر بروید:

یکی از مهم‌ترین ایرادات عکاسی با دوربین‌های تلفن همراه، هنگامی به ‌وجود می‌آید که سوژه در فاصله‌ای دور قرار دارد و عکس بسیار ناواضح است. بنابراین بهتر است همان وقتی که عکس می‌گیرید، به سوژه نزدیک شوید. دقت کنید که این کار را دقیقاً به صورت فیزیکی انجام دهید و هرگز از زوم دیجیتال دوربین استفاده نکنید. قبلاً هم گفته‌ایم که نزدیک شدن زیاد به سوژه گاهی منجر به ایجاد اعوجاج در تصویر می‌شود. در برخی مدل‌ها که دارای قابلیت‌های ضعیفی در عکاسی ماکرو هستند، ممکن است تصویری تار و فوکوس نشده را ثبت کنید.

 

3- دوربین را ثابت نگهدارید:

به ویژه در هنگام عکاسی با دوربین‌های دیجیتال خودکار، و خصوصاً در مورد تلفن‌های همراه که امکان لرزش زیادتری دارند (چون در یک دست نگهداشته می‌شوند). این مسئله خصوصاً در هنگام عکسبرداری در نور کم بسیار با اهمیت‌تر می‌شود؛ زیرا دوربین‌تان به صورت خودکار سرعت شاتر را کاهش می‌دهد. شخصاً در چنین شرایطی ترجیح می‌دهم به یک تکیه‌گاه محکم تکیه بدهم. شما هم می‌توانید از یک درخت، یک دیوار، دیوار کوتاه آشپزخانه یا هر چیز دیگری به عنوان تکیه‌گاه استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که وقفه شاتر (SHUTTER LAG) برخی از دوربین‌های تلفن‌های همراه بسیار طولانی و در حد چند ثانیه است (فاصله بین زمان فشردن شاتر و ثبت شدن عکس توسط دوربین). بنابراین هنگامی که دکمه شاتر را فشار می‌دهید، به قدری صبر کنید تا یک‌بار عکس گرفته شده را روی صفحه نمایشگر تلفن ببینید، بعد حرکت کنید.

 

4- بعداً عکس‌ها را ویرایش کنید:

یکی از سرگرمی‌های جالب تلفن‌های همراه جدید، امکان ویرایش عکس‌ها روی خود تلفن است. نرم‌افزارهای ویرایشگر این تلفن‌ها کیفیت چندان بالایی ندارند و حالا که شما می‌توانید در ایران بهترین برنامه‌های کامپیوتری را بدون هیچ هزینه‌ای روی کامپیوترتان داشته باشید، بهتر است عمل ویرایش را بعداً در کامپیوتر انجام دهید. اگر هم کامپیوتر ندارید، حداقل به یاد داشته باشید که چنانچه یک عکس را سیاه و سفید کردید یا روی آن چیزی نوشتید، دیگر نمی‌توانید رنگ یا عکس اصلی را بازگردانید!.

 

5- به خاطر داشته باشید که عکس‌های گرفته شده روی نمایشگر خود تلفن همراه، کیفیتی به مراتب بالاتر از آنچه واقعاً گرفته شده دارند؛

زیرا اندازه کوچک‌تری دارند و عکس‌ها هرچه کوچک‌تر باشند، کیفیت بهتری دارند. بنابراین اگر از عکس گرفته شده راضی نیستید و روش‌های حرفه‌ای ویرایش عکس را نمی‌دانید (که البته این روش‌ها هم تا حد ناچیزی می‌توانند کیفیت عکس را تغییر دهند) بهتر است در همان لحظه عکسبرداری آن‌ها را حذف کنید و مجدداً عکس بگیرید. حداقل فضای کمتری را روی حافظه محدود دوربین‌تان اشغال می‌کند.

 

6- زوم دیجیتال ممنوع!:

برخی از دوربین‌های تلفن‌های همراه، زوم دیجیتال 2X ،4X ،6X و ... دارند. زوم دیجیتال دقیقاً مثل این است که یک عکس بدون زوم بگیرید و با نرم‌افزار‌های ویرایش عکس (آن هم در حد موبایلی آن‌ها) بخش میانی تصویر را بزرگ کنید! بنابراین، این کار با این‌که عکس معمولی بگیرید و بعداً بخش میانی آن را در کامپیوترتان برش بزنید و بزرگ کنید هیچ فرقی ندارد. حداقل بعداً می‌توانید به جای نرم‌افزار ساده تلفن همراهتان این کار را با فتوشاپ یا نرم‌افزارهای حرفه‌ای دیگر با کیفیتی به مراتب بالاتر انجام دهید. ضمن این‌که باقی عکس‌هایتان را هم دور نریخته‌اید!

 

7- از تراز سفیدی دوربین استفاده کنید:

برخی از دوربین‌های تلفن‌های جدید امکان استفاده از WHITE BALANCE یا تراز سفیدی را نیز در اختیارتان قرار می‌دهند. این قابلیت به شما امکان می‌دهد تن‌مایه‌های رنگی اضافی را از نور محیط بگیرید و عکس‌هایتان را تماماً با رنگ‌های طبیعی بگیرید. در صورتی که دوربین‌ همراهتان چنین قابلیتی را دارد، راهنمای آن را بخوانید و حتماً از آن استفاده کنید.

 

8- قوانین عکاسی را فراموش کنید:

نه، فراموش نکنید! قانون یک سوم طلایی و... عکس‌هایی که با قوانین عکاسی گرفته می‌شوند، زیبایی خاصی دارند. این قوانین که کاملاً تجربی نوشته شده‌اند، باعث بالا رفتن کیفیت کار شما می‌شوند. اما زمانی که این قوانین را می‌نوشتند، هنوز دوربین‌های عکاسی روی پخش‌کننده‌های MP3 و تلفن‌های بی‌سیم قرار نگرفته بودند! بنابراین هیچ دلیلی ندارد که به تناسب وسیله جدیدی که در دست دارید، قوانین نوین خودتان را پایه‌ریزی نکنید. دوربینتان را روی کف زمین بگذارید، پشت شیشه، از پایین به بالا، بالا به پایین و ... هیچ خرجی ندارد. فیلم که مصرف نمی‌کنید. بنابراین هر جهتی را که می‌خواهید، امتحان کنید.

 

9- لنز دوربینتان را تمیز کنید:

این مشکل یکی از دردسر‌های همیشگی دوربین‌های تلفن همراه است. لنز گوشی‌های همراه معمولاً کثیف هستند؛ زیرا شما هیچ‌وقت موقع پاسخ دادن به یک تماس به فکر تمیزی لنز دوربین روی تلفنتان نیستید! اثر انگشت یکی از معمول‌ترین انواع کثیفی لنز این دوربین‌هاست. گوشی‌های تلفن ممکن است ساعت‌ها در جیب لباستان کنار خرده‌ریز‌های ته جیب قرار داشته باشند و معمولاً کثیف می‌شوند. خصوصاً اگر لنز دوربین تلفنتان دارای درپوش مخصوص نباشد، بهتر است از یک عینک‌‌فروشی، یک دستمال مخصوص پاک کردن شیشه عینک تهیه کنید که بسیار ارزان و مناسب است.

 

10 - عکس‌هایتان را نام‌گذاری کنید:

یکی از مشکلات عمومی کاربرانی که دوربین‌های دیجیتال آن‌ها دارای کارت‌های حافظه پرحجم هستند، این است که پس از مدتی با تعداد بسیار زیادی عکس روبه‌رو هستند که نه می‌دانند چه وقت آن‌ها را عکسبرداری کرده‌اند و نه می‌توانند عکس‌های مورد نظرشان را از بین آن‌ها پیدا کنند.

 

برخی تلفن‌های همراه به صورت خودکار تاریخ عکسبرداری را به عنوان نام پیش‌فرض تصاویر انتخاب می‌کنند که در مورد کاربران ایرانی معمولاً تاریخ صحیحی نیست؛ زیرا یا اصلاً تاریخ میلادی را تنظیم نکرده‌اند یا معمولا‌ً نمی‌دانند که مثلاً ماه شش میلادی برابر با کدام ماه شمسی است. خوشبختانه تمام تلفن‌های همراه با صفحه کلیدی که دارند امکان تغییر نام عکس‌ها را به شما می‌دهند. از آنجا که عکس‌های دوربین‌های تلفن‌های همراه معمولاً ماه‌ها و گاهی سال‌ها روی حافظه گوشی باقی می‌مانند و به کامپیوتر منتقل نمی‌شوند، بهتر است هر بار که عکس می‌گیرید، همان چند عکس جدید را نامگذاری کنید. ممکن است کمی وقت بگیرد، اما قطعاً پس از مدتی متوجه مزیت‌های آن خواهید شد.

 

11 - بالاترین وضوح را به کار گیرید:

برخی از تلفن‌های همراه به شما اجازه می‌دهند وضوح عکس‌هایی را که می‌خواهید بگیرید، انتخاب کنید. نیازی به گفتن نیست که هرچه وضوح عکس‌ها بالاتر باشد، کیفیت آن‌ها نیز بهتر است؛ البته در مقایسه با وضوح‌های پایین‌تر همان دوربین. این مسئله خصوصاً در مورد تلفن‌های همراه که وضوح حسگر آن‌ها معمولاً در حد یک مگاپیکسل است، بسیار مهم است. البته باید حواستان به حجم فایل‌ها باشد و در صورتی که فایل‌های عکس حجم زیادی می‌طلبد، آن‌ها را منتقل کنید.

 

12 - عکس‌هایتان را چاپ نکنید:

تصور مگاپیکسل را از ذهنتان خارج کنید. کیفیت چاپ عکس‌های تلفن همراه بسیار پایین‌تر از آن چیزی است که روی نمایشگر گوشیتان می‌بینید. دوربین‌های تلفن‌های همراه، به دلیل فاصله کانونی کم و حساسیت بالای حسگرهایشان معمولاً دارای نویز بسیار زیادی هستند و هنگامی که آن‌ها را چاپ می‌کنید، اصلاً نباید انتظار داشته باشید کیفیت آن‌ها با یک دوربین نگاتیوی سطح متوسط (که یک دهم قیمت گوشیتان و حدود بیست تا چهل هزار تومان قیمت دارند) برابری کند. ضمن این‌که، هزینه چاپ عکس‌های دیجیتال تقریباً بین 5/1 تا 2 برابر چاپ آنالوگ است. بنابر این بهتر است عکس‌هایتان را چاپ نکنید، بلکه آن‌ها را با نرم‌افزارهای ساخت آلبوم عکس به سی‌دی‌های تصویری تبدیل کنید و در یک آلبوم جدید نگهدارید. یکی از بهترین برنامه‌های ساخت آلبوم تصویری MEMORIES ON TV است .

 

13- به هر کسی اعتماد نکنید:

افراد سودجو این روز‌ها به دنبال خصوصی‌ترین عکس‌ها و فیلم‌های شخصیت‌های مهم هستند تا از توزیع آن‌ها در اینترنت یا سی‌دی‌های غیراخلاقی کسب درآمد کنند. ممکن است تصور کنید شخصیت چندان مهمی نیستید، اما فراموش نکنید که هرگز کارت حافظه دوربینتان را به افرادی ندهید که آن‌ها را نمی‌شناسید. حتی کارت‌های فرمت شده هم قابل بازیابی هستند. باور نمی‌کنید؟ مراقب باشید!

۰   | ۰ | ۸۲۱ | ۸۷/۰۵/۰۲ | محمد لطیفی
عکاسی عکس موبایل

نظرات ۰  

هيچ نظري هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی

منوي اصلي

ميکروبلاگينگ
  • حکایت دولت و فرزانگی
  • زندگی به ما دقیقا چیزی را می دهد که می خواهیم.پس اولین کاری که باید کرد این است که آنچه را می خواهی دقیقا درخواست کنی . اگر خواسته ات مبهم باشد آنچه را بدست می آوری همانقدر درهم و برهم خواهد بود اگر کم بخواهی، کم را به دست خواهی آورد.

    هر تقاضایی که داری باید کاملا دقیق باشد. اگر ثروتی را در نظر می گیری باید مقدار و مهلت اکتساب آن را تعیین کنی. 

    «حکایت دولت و فرزانگی - مارک فیشر»

    ۰   | ۰ | ۲۳ | ۰۲/۰۱/۲۴ | محمد لطیفی
  • دلتنگی
  • امروز روز دهم قرنطینه هست و تقریبا علائم بیماری از بین رفته. خدا رو شکر تا این لحظه ریه هام درگیر نشدن. درکل بیماری سختی نبود ولی خود قرنطینه واقعا داغونم کرده. حس می کنم توی این روزایی که نبودم دخترم واسه خودش خانومی شده. امروز اومده بود به دیدنم آخر هر جملش این بود که بابا بغلم کن. ولی خب نمیتونستم هر بار به بهانه ای حواسشو پرت میکردم تا اینکه کم کم وقت خداحافظی رسید. انگار همه چیزو میدونست وقتی مامانش بغلش کرد همینطور که به من نگاه میکرد آرو آروم بغض کرد و یهو بغضش ترکید و دیگه هم آروم نشد. نمیدونم چرا ولی گریه ی امروزش با همیشه فرق داشت،یه دلتنگیِ 10 روزه پشتش بود. از بغل مادرش پایین اومد دوست داشت تنها باشه با بهانه های الکیِ منم حواسش پرت نمی شد. فقط دوست داشت راه بره و گریه کنه، انگار یه بار سنگینی روی دلش بود که هرچی گریه میکرد سبک نمیشد. انگار از زمین و زمان گلایه داشت امروز. انگار یه چیزی رو میخواست فریاد بزنه ولی خودشم نمیدونست که چیه. ولی من فهمیدم دخترم...

     

    ۰   | ۱ | ۸۵ | ۰۰/۰۲/۰۱ | محمد لطیفی
  • این قصه سر دراز دارد...
  • یادش بخیر پارسال خوشحال بودیم که سال 98 رو زنده تموم کردیم حالا اینو چکارش کنیم؟!!!

    پیرو پست پارسال (بازماندگان)

    ۰   | ۰ | ۲۹۵ | ۹۹/۰۲/۰۴ | محمد لطیفی
  • کرونا
  • نظر شخصی من اینکه که امکان کنترل کرونا با پخش اخبار مثبت از کنترل کرونا در شهرهای مختلف و یا برعکس، ترساندن بیش از حد مردم وجود ندارد. چرا که در شهر همیشه یکسری افراد رو میبینیم که تحت تاثیر اخبار منفی کاملا موارد بهداشتی رو رعایت می‌کنند و از طرف دیگه هم افرادی رو میبینیم که کرونا رو دست کم گرفتن و اصلا رعایت نمی کنند. به نظر من این اپیدمی آنقدر ادامه پیدا خواهد کرد که همه مردم به این باور برسند که اگه می‌خوان به بیماری مبتلا نشن باید موارد بهداشتی رو رعایت کنن. و بهای شکست دادن این ویروس هم متاسفانه چیزی جز افزایش مبتلایان و جان باختگان نیست.

    ۰   | ۰ | ۳۲۰ | ۹۸/۱۲/۲۴ | محمد لطیفی
  • بازماندگان
  • به امید خدا اگر این یک ماه رو هم دوام بیاریم میشیم جزو بازماندگان سال 1398.

    خارج از شوخی خیلی مواظب خودتون باشید. ویروس کرونا بسیار بسیار سریع شیوع پیدا می‌کنه و منتقل میشه با این اوصاف کماکان ازدحام مردم رو توی مراکز خرید برای کارهای غیر ضروری میشه دید.

    ۱   | ۰ | ۳۸۰ | ۹۸/۱۲/۰۵ | محمد لطیفی
  • عکاسی
  • یه چند وقتی هست که توی مود عکاسی هستم، درکل به عکاسی خیلی علاقه دارم در حدی که یه مدت قصد داشتم یه آتلیه عکاسی راه بندازم که نشد. خلاصه بگم که تا امروز دنبال قضیه عکاسی بودم که بالاخره ماه پیش تصمیم گرفتم یه دوربین دیجیتال بخرم. هزینش با توجه به وضعیت مالی این روزهای همه خیلی سنگین دراومد ولی فکر کنم ارزشش رو داشت که واسه علاقه مندی‌هام هزینه کنم.

    - تصمیم دارم گهگاهی پست آموزشی مربوط به عکاسی و ادیت عکس بزارم ولی نمیدونم به درد کسی میخوره یا نه...

    ۰   | ۰ | ۳۱۹ | ۹۸/۱۱/۲۸ | محمد لطیفی
  • هندزفری
  • آقا من کماکان با قدرت بر این باور هستم که یه نفر وقتی ما حواسِمون نیست میاد سیم هندزفری‌مونو گره میزنه در میره.

    ۰   | ۰ | ۴۶۸ | ۹۸/۰۹/۲۰ | محمد لطیفی
  • کودکانِ بدون آزادی
  • خودِ واقعیِ هر یک از ما کودکِ‌کوچکی است که هنوز رشد نیافته. گاهی اوقات وقتی به ما خوش می‌گذرد یا داریم بازی می‌کنیم، وقتی احساس شادی می‌کنیم، وقتی نقاشی می‌کنیم، یا شعر می‌نویسیم، یا پیانو می‌زنیم ، یا به هر طریقی احساسات خود را بیان می‌کنیم این کودک بیرون می‌آید.اینها شادمانه‌ترین لحظاتِ زندگیِ ما هستند. وقتی خودِ واقعیِ ما بیرون می‌آید، وقتی به گذشته نمی‌اندیشیم و دلواپس آینده نیستیم. آن‌وقت شبیه بچه‌ها می‌شویم.

    اما یک چیز هست که همهٔ اینها را عوض می‌کند، وما به آن مسئولیت می‌گوئیم. جامعه می‌گوید «صبر کن، تو مسئولی، وظایفی داری که باید انجام بدهی،باید کار کنی،باید مدرسه بروی،باید زندگی را اداره کنی.»همهٔ این مسئولیت ها به ذهن هجوم می‌آورند. آنوقت چهرهٔ ما عوض می‌شود و دوباره جدی می‌شویم.

    اگر وقتی که بچه‌ها ادای بزرگتر‌ها را در می‌آورند نگاهشان کنید،می‌بینید که چهره‌شان تغییر می‌کند . میگویند:«مثلاً من یک وکیل هستم»، آنوقت صورت جدی یک آدم بزرگ را به خود می‌گیرند. ما به دادگاه می‌رویم و همان چهره را در آنجا می‌بینیم و این همان است که هستیم. ما هنوز بچه ایم،اما آزادی خود را از دست داده‌ایم.

    بخشی از کتاب چهار میثاق (نویسنده: دون میگوئل روئیز)

    ۱   | ۲ | ۴۶۸ | ۹۸/۰۹/۰۸ | محمد لطیفی
  • سرکشیِ دولت در جیب مردم
  • وزیرِ تعاون: چه تمام کسانی که کمک هزینه معیشت دریافت کرده‌‌اند و چه کسانی که دریافت نکرده‌‌اند و اعتراض کرده‌‌اند تا آخرِ ماه بایستی این مجوز رو به دولت بدهند که دولت در تمام حسابهایِ بانکیِ آنها سرکشی کند، در غیرِ اینصورت کمک هزینه قطع خواهد شد!

    این هم خبرِ جدیدِ امروز که از زبان وزیر تعاون شنیدیم. دیگه واقعا نمی‌دونم چی باید گفت از طرفی ۵۰ هزارتومان اصلاً ارزش این رو نداره که اجازه بدی هرکسی دلش خواست بیاد و حسابهایِ بانکیت رو بررسی بکنه و از طرفِ دیگه هم خیلی از افراد هستند که واقعاً زیر این فشارِ سنگینِ گرانی و تورم دارن له می‌شن، مثل کارگرانی که ۵ یا ۶ ماههِ حقوق نگرفتن و چه بسا اونهایی که حقوق هم گرفتن مشکلات مالی زیادی دارن.

    با وجود این اوضاع احتمالاً تا چند ماه دیگه باید به دولت اجازه بدیم هرچقدر پول احتیاج داره خودش از حسابمون برداشت کنه.

    کاش مسئولین کمی هم برای مردم حُرمت و ارزش قائل بودند و بجای تفره رفتن از پرداختِ حق مردم و سَرک کشیدن در خصوصی‌ترین مسائلِ اونها پای حرفِ دلِ مردم و شنیدنِ مشکلاتشان می‌نشستند.

    ۱   | ۱ | ۵۰۰ | ۹۸/۰۹/۰۵ | محمد لطیفی
  • زیر ساختِ افتضاح
  • متاسفانه بعد از اتفاقاتِ اخیر و قطع شدنِ اینترنتِ بین المللی خیلی‌ها با مشکلاتِ جدی مواجه شدن مثل دسترسی به ایمیل‌ها و شبکه‌های اجتماعی و... متاسفانه ما حتی یک موتور جستجوی بومی هم نداریم که لااقل سایت‌های داخلی رو جستجو کنیم. البته دوستان چنتا معرفی کردن مثل: یوز (که اصلا باز نمیشه)، پارسی جو(که فقط نتایج ویکی‌پدیا رو نشون میده)، سلام (که ظاهرا تعطیله) و... 

    ۰   | ۰ | ۵۴۰ | ۹۸/۰۸/۲۸ | محمد لطیفی
پربيننده ترين مطالب
محبوب ترين مطالب
Copyright © iranew.com 2005-2019